Jag tycker det är skönt att åldras, att livet går in i nya faser och får nya prioriteringar. Att jag är lugnare och tryggare i mig själv och till livet. Det finns inte så mycket längre som jag behöver vara eller leva upp till, helt ok att bara vara jag.

Läs mer

Att åldras Jag tycker det är skönt att åldras, att livet går in i nya faser och får nya prioriteringar. Att jag är lugnare och tryggare i mig själv och till livet. Det finns inte så mycket längre som jag behöver vara eller leva upp till, helt ok att bara vara jag.

Men att blir äldre handlar inte för mig att luta sig tillbaka och stagnera, utan mer med den livserfarenhet som jag inskaffat kunna förverkliga den tillvaro jag vill leva i. Det handlar definitivt inte heller om att sluta utvecklas, utan snarare att jag idag kan utvecklas snabbare och med en annan intensitet än då jag var yngre. För då stod så mycket iväg för att fritt kunna växa, idag står inget i vägen mer än några få små inre rädslor som lever kvar. Men de är få och svaga i sin intensitet så de är lätta i dags datum att eliminera som hinder. Då dessa rädslor tillbaka i tiden var gigantiska hinder – Vad ska andra säga? Vad ska andra tycka?

Minns först helgen som jag skulle åka till Ramsberg för att påbörja min medium utbildning för Iris Hall, hur jag lät bli att berätta detta för någon – just för rädsla vad andra skulle tycka. När jag sedermera berätta så var det många som tyckte det slagit över i huvudet på mig och det var dags för psyket. Då taklade jag problemet med att sluta umgås med dem som ansåg att det slagit över. Ett sätt att skydda mig från min rädsla vad andra skulle tycka. Tack och lov bryr jag mig inte det minsta om sådant idag. Vad folk vill tro om mig eller tycka får helt enkelt vara deras problem. För jag är nöjd med att vara jag, vilket är för mig en effekt av mitt åldrande och livsresans personliga utveckling.

Tänk om jag som ung kunde känt denna inre trygghet, men åt andra sidan så är det ju denna otrygghet, dessa rädslor och deras prövningar som fått mig att växa mig stark i min inre känsla – känsla av att vara bra precis såsom jag är.

Faktum är att genom livets resa, dess olika åldrar och faser så har jag till 90% skapat den tillvaron jag vill leva i. Så i min ålder handlar det om att njuta av min egen skapelse. För det är jag som är skaparen av min skapelse och det ger mig en inre potentiell kraft att skapa vidare.

Ser fram mot att åldras och gå in nya faser, ny utveckling där prioritering av vad som är viktigt i livet förändras.

Njut av livet och sluta aldrig att vara nyfiken och vetgirig.

Namasté
Hasse Nyander