Det är tio år sedan jag började blogga för första gången. Då var det en viktig del i min självterapi och läkning. För er som inte vet så var jag svårt hjärtsjuk den hösten och var på väg över till andra sidan. Det fanns ingen tanke då på hur jag skulle bl

Läs mer

Bloggare 

Det är tio år sedan jag började blogga för första gången. Då var det en viktig del i min självterapi och läkning. För er som inte vet så var jag svårt hjärtsjuk den hösten och var på väg över till andra sidan. Det fanns ingen tanke då på hur jag skulle blogga jag bara skrev från hjärtat och många tog del av min resa tillbaka livet. Med tiden kände jag mig klar med den formen av att blogga och gick över till att skriva om olika åsikter, andliga och filosofiska tankar som låg mig varmt om hjärtat eller berörde mig på annat sätt. De blogginläggen var inte så olika min spalt i Livsenergi som jag skrev under en 12–13 år. Ibland var de till och med inspirerade av varandra.

Har känt länge att jag vill komma igång och börja blogga igen, men varje gång har jag analyserat det jag tänkte skriva om så mycket, så att när jag väl ska sätta mig och skriva känner jag mig klar med det hela och det känns inte längre viktigt att skriva om det. Så igår bestämde jag mig för att bara skriva lite då och då under dagen såsom jag gjorde hösten 2008, för att komma igång. Kändes lite underligt men samtidigt bra. Så nu hoppas jag att jag är på gång igen. För berätta och dela med mig vilja jag, men det måste också kännas äkta och att jag inte sitter och skriver något fint för skrivandet skull.

Likväl som jag önskat att börja blogga igen, så har tanken med en podd funnits där. Framförallt efter att jag haft fortbildning med min Mediala coachingterapeuter och vi har övat på att vara med i poddsändningar. Jag har dock inte lyckas avsätta tid till det och undrar ibland hur jag skulle kunna hinna spela in typ ett avsnitt i veckan. Sen har alla en podd nuförtiden, så frågan är – behövs det en till? I Vilket fall som helst får detta bli ett framtida projekt och nu fokus på att blogga. Det saknas inte önskningar hos mig vad jag skulle vilja göra, utan det finns ett överflöd av olika kreativa önskningar. Jag gör vad jag kan för att avsätta tid till t.ex. måla, skriva, osv. Blir arg på mig själv ibland när jag säger att jag inte har tid för det eller det, och samtidigt vet med mig att jag fastnat framför Facebook. Så jag brukar säga till mig själv har du tid att vara på Facebook så har du tid att måla och allt annat du vill. Så sant … kan inget annat än hålla med mig själv i detta.

Bland mina klienter idag var det ännu en mamma vars son tagit livet av sig och det är ju så tragiskt att vi skapat en värld där unga människor inte orkar leva kvar. En del som inte ens orkar börja leva och gå in i vårt samhällssystem. Ja det är verkligen ett systemfel som vi måste ta itu med, likväl som vår klimatproblematik. Vi måste sträva efter att ändra systemet till en miljö där alla mår bra, trivs och får känna sig behövda och värdefulla. Detta var en stor orsak till att jag engagerade mig i partiet Enhet och ställde upp i både riksdagsvalet, landstingsvalet och kommunalvalet 2014. Älskar Enhets visioner, men frågan är om vårt samhälle är redo för dessa visioner. Jo, visionerna i sig är de flesta nog redo för om man fråga dem, men jag kan se att de flesta är inte redo för de förändring som det skull krävas av oss för att leva med och utifrån dessa visioner. Så jag gör idag vad jag kan på min politiska arena som är mitt andliga arbete, för andlighet i sig är politik. Att ha en ideologi att leva efter och utifrån som förändra och påverka världen vi existerar i, för andlighet i sig sträva efter att samexistera. Vilket i sig är en bra början till ett nytt samhällsklimat. Var och en som tar ett steg i rätt riktning är med och gör denna förändring. Tillsammans är vi många och vi blir bara fler och fler. Vilket med tiden leder till att vi blir redo för de förändringar som behövs göras hos var och en för att denna radikala förändring skall kunna ske.

Yttre fred skapas genom inre frid. ❤

Med kärleksfull vänlighet – Metta
Hasse Nyander