Det personliga mötet

Det personliga mötet

Genom de år jag har varit verksam inom det alternativa och andliga så har trender kommit och gått. Har inte varit särskilt bra på att hänga på trenderna, utan alltid försökt välja att helt enkelt stå för det som känns rätt för mig. I dessa tider känns det personliga mötet viktigare än någonsin. Vilket är något jag alltid kommer stå för och värna om. Jag tror verkligen vi behöver ses för att känna gemenskapen med varandra. Var av jag personligen försöker hålla min verksamhet så lite digital som möjligt. Visst det kan vara jättebra i tider när det var restriktioner som vid covid och vi inte kunde ses, men jag kan inte se det som ett alternativ i längden.

En av orsakerna till att jag skapade ”Den Goda Viljan” var att jag såg människors behöv av att mötas och känna gemenskap. De vackra mötena handlar om respekt, inte att vi har förenats runt några gemensamma åsikter som binder oss samman. Olikheter är i sig stimulerande och utvecklande.

Ganska ofta hör personer av sig och vill gå någon utbildning för mig, men när de inser att de inte kan delta via Zoom är de inte längre intresserade. Visst jag skulle kunna vika mig för denna trend, men det skulle vara att sluta att stå för det som är jag och som jag ser som viktigt. För vad kan vara viktigare än att vara sann mot sig själv och följa sitt hjärta?

Om jag inte är sann mot mig själv, hur ska jag då kunna vara sann mot dem jag möter? Hur ska jag kunna leda dem vidare att finna sin väg i det hela om jag själv tvingade in mig i sammanhang som jag inte vill befinna mig i?

Trodde aldrig att jag skulle benämna mig själv som gammalmodig, men i detta fall gör jag det och det känns helt rätt för mig.

Visst är det bra med de digitala alternativen, men de kan för mig aldrig ersätta de fysiska mötena.

Namasté
Hasse Nyander