Godkänd eller icke godkänd kan ibland vara frågan vilket som är vilket. Vet med mig att jag har en fantastisk självläkandeförmåga, något jag också är väldigt mån om att stärka hos så väl klienter som elever. Vet också att min mentala inställning har en st

Läs mer

Godkänd eller icke godkänd?

Godkänd eller icke godkänd kan ibland vara frågan vilket som är vilket. Vet med mig att jag har en fantastisk självläkandeförmåga, något jag också är väldigt mån om att stärka hos så väl klienter som elever. Vet också att min mentala inställning har en starkt förhöjande effekt på min självläkande förmåga. ❤️

2008 fick jag virus i hjärtat som ledde till Dilaterad kardiomyopati. Är inte den som springer till sjukhuset i första taget och när jag väl sökte den gången så ansåg de att det var stor sannolikhet att jag inte skulle överleva. Men livet ville något annat och jag bättrade på mig, så de beslöt att jag skulle genomgå en hjärttransplantation och jag då hamnade överst på transplatationslistan. När jag hade ett test kvar i hjärttransplantationsutredning så blåste man av den eftersom hjärtat återhämtat sig så bra. De sa då att det skulle bli lite småingrepp på hjärtat, jag har bland annat ingen vägg mellan höger och vänsterkammare – ett medfött hjärtfel. Men de avblåste även de små ingreppen och ansåg att ingrepp vore större risk än att låta hjärtat vara så som jag levt med det hela mitt liv.

De flesta av er vet att jag hamnade på hjärtintensiven i slutet av november 2020. Hjärtat kollapsade så de fick operera in en tillfällig pump som hjälpte hjärtat att pumpa. När hjärtat blivit lite stabilare så opererade de in en annan form av pump som hjälper hjärtat pumpa ut blodet via lugnvenen. Efter legat inne 65 dagar så var det dags att åka hem för återhämtning hemma.

Just nu ligger jag inne för en planerad utredning i och med att jag haft hjärtpumpen i minst tre månader. Pumpen som hjälper hjärtat att pumpa ut blodet, men den är också för att stärka/förbereda kroppen inför en transplantation, vilket jag inte gått ut med offentligt. I eftermiddag har de sin torsdagskonferens och där kommer det slutliga beskedet. Men de har redan varit inne och förberett mig på att jag troligtvis inte blir uppsatta på transplatationslistan. Delvis för att de friska delarna av hjärtat sköter sig bättre än förväntat. Jag har en ovanlig blodgrupp och det står flera sådana på transplatationslistan och jag lär inte hamna överst på listan såsom jag gjorde 2008 innan utredningen ens var gjord den gången. Det troligast blir att jag får gå med min heartmate (hjärtpump) i ytterligare tre månader och så blir det ett nytt ställningstagande.

2008 när de blåste av min hjärttransplantation kände jag mig lurad. Jag var så inställd på ett nytt och friskt hjärta. Just nu vet jag inte vad jag ska känna. Är fortfarande så inställd på att jag skall transplanteras, samtidigt som jag bir full i skratt och tycker att detta bara händer inte. Min känsla är just nu lite kluven, hade så gärna tagit emot ett ungt och friskt hjärta, samtidigt som jag förundras så över min kropps förmåga till återhämtning och läkning. Hade även sett framemot att bli av med min heartmate som jag visserligen börjar vänja mig vid att bära runt på.

Visst har jag lekt med tanken - tänk om hjärtat har återhämtat sig så mycket och de blåser av ännu en hjärttransplantation, men tyckt att det är omöjligt även om jag har tro på att allt är möjligt. Nu har den inte blåst av såsom 2008 utan mer skjutits på framtiden, men jag tänker vem vet vad som händer under dessa tre månader? För ingen hade förväntat sig dig den återhämtning som skett de senaste tre månaderna, inte heller min återhämtning 2008. ❤️

Ska jag jobba för att hjärtat skall återhämta sig ännu mer eller att jag får min hjärttransplantation? Jag ställer in mitt syfte och mina intentioner på att arbeta för det som i situationen är bäst för mig. Helt enkelt släpper kontrollen och må det högsta bästa ske.

Nu väntar jag nyfiket på att torsdagskonferensen ska vara över och jag får klara besked.

Har nu fått besked att de inte tänker sätta upp mig i nuet på transplatationslistan, utan jag får göra en mindre utredning om tre månader igen. Känner på ett sätt lättad, även om jag även denna gång sett framemot ett nytt hjärta. ❤️

Namasté ❤️
Hasse Nyander