Ett år av begrundande och kontemplation gör att jag så här de sista dagarna på året känner mig redo att gå vidare in i 2022 utan någon vidare fördjupning i mig själv och min tillvaro. Känns lite förunderligt då jag ser denna kontemplation i mellandagarna

Läs mer

Gott nytt år - 2022

Ett år av begrundande och kontemplation gör att jag så här de sista dagarna på året känner mig redo att gå vidare in i 2022 utan någon vidare fördjupning i mig själv och min tillvaro. Känns lite förunderligt då jag ser denna kontemplation i mellandagarna som en viktig rituelltradition, för nå stadiet av att vara redo att släppataget om det som jag vill lämna i det gångna året och vad jag vill ta med mig in i det nya.

Renare och friare har jag nog aldrig klivit in i ett nytt år, men så har de sista två åren handlat så mycket om att släppa taget och göra mig redo för det nya.

Även om jag älskar förändring så har jag protesterat lite till vissa förändringar i denna process, men jag vet ju med mig att ibland måste man även släppa taget om sådan man gillar för att släppa in det nya och framtiden. Det hela behövde bara landa lite så att jag kunde förlikas med det. I nuet känner jag mig helt tillfreds med utveckling och den framtid som jag går till mötes. ❤️

Mina intentioner har genom åren varit att vara helt frisk och i balans, även om jag ser sjukdomar som en möjlighet till förändring och utveckling. Jag har under det senaste året och dess process upptäckt något som är viktigare än att bli helt fysiskt frisk. För denna process har givit mig en själslig frid som jag aldrig haft tidigare och att kunna vara i detta tillstånd av själsligs frid känns för mig mycket viktigare och större än ha total fysisk hälsa. Så för mig gav skedet något mycket mer än vad det tog. Hade troligtvis aldrig kunnat hantera läget och vara i det så bra som jag kan om jag inte hade den inre själsliga frid. ❤️

Det sägs att det är inte hur man har det utan hur man tar det som är det viktiga. Något jag försöker ha med mig i allt genom livet. För hur vi hanterar livet är för mig viktigare än vad som händer oss.

Vi har alla levt i en utmanade och annorlunda tid, jag tror inte något kommer handla om i slutändan om det var rätt att göra si eller så, tänka si eller så – utan det vi i framtiden kommer utvärdera den här tiden utifrån är hur vi behandlade varandra. Vilket jag tror är den stora utmaningen i det som sker just nu, och att inte gå in i fällan av den splittring som ligger och pyr runt oss. Visst kommer illusionens slöjor falla men vad som döljer sig där bakom och vad som är sanningen kan vi bara ana – endast framtiden kommer kunna påvisa det.

Att utgå från att vi är alla är bröder och systrar - att vi alla är ett – kan hjälpa oss att agerar på ett vist sätt mot och i den framtid som ligger framför oss.

Med dessa ord önskar jag er ett gott slut och ett riktigt gott nytt år. Förresten ett gott år behöver inte betyda att det är ett enkelt och endast lyckligt år – ett gott år kan vara utmanade och utvecklande. Såg innan 2020 och även 2021 att de skulle för mig bli bra och händelserika år. Men det har inte varit enkla år utan de har utmanat mig och gett mig utveckling. Så nu ser jag framemot ett gott 2022 oavsett vad det bär i sitt sköte så är jag redo. ❤️

Namasté
Hasse Nyander