En dag fylld med givande möten på olika sätt. Det är fantastisk hur nära jag får komma människor via dessa möten och hur jag får bli en del av deras livssituation för en stund. Att få förtroendet att få titta in i någons liv är stort. Något man ska göra m

Läs mer

Möten 

En dag fylld med givande möten på olika sätt. Det är fantastisk hur nära jag får komma människor via dessa möten och hur jag får bli en del av deras livssituation för en stund. Att få förtroendet att få titta in i någons liv är stort. Något man ska göra med respekt och utan någon form av dömande. Vilket kanske är den svåra delen i det mediala arbetet.

Jag brukar påpeka för mina elever att träna upp sin medialitet är inte så svårt, men att lära sig vad man ska säga och vad man inte ska säga kan vara svårt. Att få ett bra språkbruk är inte heller det lättaste alla gånger, då det är av stor vikt hur man uttrycker sig – allt går säga på väldigt många olika sätt. Enligt mig ska inte ett medium vara någon som bara sitter och hasplar ur sig massa saker, utan att ta ansvar för det man delger sin klient. För arbetet innebär ett stort ansvar där det handlar om att höja sin klient inte tvärtom. Ibland när de frågar om de får spela in så säger jag självklart, jag kommer inte säga något jag inte kan stå för.

Jag arbetar dagligen nära döden, det kan handla om klientens egen död, nära och käras eller att klienten vill komma i kontakt med någon som gått över till andra sidan. Möten som bygger på mycket psykologi, bemötande och finkänslighet. Idag var det t.ex. en man som fick kontakt med sin mamma som gick över för två månader sen. Något som kommer hjälpa honom i hans sorgeprocess även om den inte elimineras helt via denna kontakt och det är inte heller dess syfte. Jag hade även ett möte inför en begravning för att skapa en så fin och personlig ceremoni som möjligt, och att allt ska klicka rent tekniskt. Dessa planering växlar ofta mellan sorg och glädje, skratt och gråt till rent rationellt planerande. En annan klient hade bokat tid för vägledning/coaching, men när vi samspråkat en stund så var det uppenbart att det var Energimedicinsk healingterapi som han var i behov av. Så det var bara att rikta om fokus från samtal till behandling. Det gäller att kunna vara flexibel och följbar utifrån situationen och vad som sker.

Jag är så oerhört tacksam över att få vara en del i dessa möten - det känns förtroligt och hedrande. ❤

Namaste
Hasse Nyander