Minnen

Minnen

Ibland får jag helt enkelt leva på mina färgglad och soliga minnen när livet är lite för grått för min smak. Men vi får aldrig tappa hoppet, en gång ska jag åter sitta i den där trädgården. Kanske inte för att lyssna på den ayurvediske läkaren utan för att bara njuta av att vara där.

Vad vore vi utan våra minnen? Något tomt och ganska innehållslöst, rent ut sagt meningslöst. Så vårda er minnen, såväl de goda som de dåliga, för de har gjort dig till den du är. Förneka dem inte men bli inte heller fast i dem. För vad de är, är just bara minnen.

Har spenderat några timmar på Sahlgrenska idag då jag behövde en elkonvertering eftersom mitt hjärta fått ett flimmer. Hade lite lågt kalium så inför elkonverteringen fick jag ett dropp. Så många minnen jag har som är förknippade med hjärtintensiven från 2008 och framåt som verkligen format mig och lärt mig massor om livet. Svårt att se minnen som goda eller dåliga när jag tittar i backspegeln och ser vad de gett mig. Jo, de har tagit också men jag skulle inte vilja vara utan det jag fick. Så jag inser nu att jag låg där och vårdade mina minnen väl.

För vem vore jag utan mina minnen? Något tomt och ganska innehållslöst, rent ut sagt meningslöst.

Namasté
Hasse Nyander