NEJ!!!

NEJ!!!

Jag trodde nejtillalltmentaliteten dog ut med näbbstövlar och palestinasjalar.

Själv väljer jag att vara för, vara för livet – se det vackra och njuta. För tänk att se döden i vitögat den dag tiden är ute och inse att jag spenderade min dyrbara tid med att vara emot och nej till allt. Personligen har jag sett döden i vitögat några gånger så jag vet hur jag tänker och vad som i denna stund känns viktigt för mig.

Det är av väldigt stor betydelse om man är för något eller emot något och rent energimässigt har det påtagligt olika effekt - Energi går dit du fokusera. Säg att du är för något då ger du energi till något vill/önskar, när du är emot något så göder du det energimässigt. Så alltid bättre att funder över vad vill jag uppnå och vara för det, i stället för vara emot det du inte vill uppnå.

Krig och fred är ett bra exempel, jag är för fred och då ger jag energi till att stärka utvecklingen för fred. Men när jag var yngre var jag emot krig, vad jag inte insåg då var att jag gav min energi till något jag var emot. Jag vapen vägrade när det var dags för min mönstring, men jag förstår idag att jag arbetade för att få vapenfritjänst inte att vara emot militärtjänst i sig. För då hade jag gjort som en del gjorde då de totalvägrade och fick fängelsestraff. Min militärtjänst blev tolv lärorika månader inom Röda Korset som jag än idag är mycket tacksam över.

Visst händer det att jag skriver under någon namninsamling där man är emot något, men försöker verkligen minimera det och ser det då mer som ett statment trots att jag ser att den energimässiga effekten inte är den bästa. Skriver mycket hellre på när insamlingen är för det man vill uppnå, vilket också ger en positiv energimässig effekt.

Vad väljer du? Att vara för det du vill uppnå eller vara emot det du inte vill ska ske? Valet är ditt.

Vi har alla en fri vilja men för mig personligen gäller det att ta ansvar över hur jag använder den.

Namasté
Hasse Nyander