Jag lutar mig tillbaka och känner in nuet, en så skön känsla att bara vara just här och nu. Inga tankar, inga spekulationer … När livet ställs på sin yttersta spets så blir det mycket enklare att hålla sig i nuet, för det finns bara detta val om man int

Läs mer

Numedvetenhet 

Jag lutar mig tillbaka och känner in nuet, en så skön känsla att bara vara just här och nu. Inga tankar, inga spekulationer …

När livet ställs på sin yttersta spets så blir det mycket enklare att hålla sig i nuet, för det finns bara detta val om man inte vill gå in i en kamp som inte leder till något. Så luta dig tillbaka och inta ett varande i nuet – skönt och avslappnat.

Ett utmärkt tillfälle att träna på att släppa kontrollen, för situationen vi lever i kan inte kontrolleras. Även om en del försöker kontrollera den högt som lågt. Det handlar om att ta var dag som den kommer, vi vet inte hur morgondagen ser ut. Visserligen är det så här jämt, men det är enklare att se det då tillvaron ställs på sin spets.

Jag minns än klart och tydligt känslan 2008 då jag var svårt hjärtsjuk, hur endast nu existerade och att det fanns inget annat val än förhålla sig till det som var. Även om jag var svårt sjuk så var det ett mycket skönt tillstånd av att bara vara. Försöker hela tiden lära ut detta till elever och dem jag möter, men just nu ger livet oss denna lektion som en möjligt att utveckla förmågan till att skapa detta tillstånd. För livet bör vara ett varande inte en kamp. Livet skall inte endast genomlevas, utan levas och upplevas.

Hur levande är du idag? Personligen känner jag mig mycket levande i mitt tillstånd att av att vara i nuet. Med en känsla om att nuet är ett steg mot den utveckling jag önskar och vet kommer träda till kraft förr eller senare.

Vad är viktigt för god livskvalitet? Vi inser vad vi basalt behöver när livet ställs på sin yttersta spets. Allt annat kan vi klara oss utan, med andra ord har vi skapat behov som vi inte behöver. För mig är materiell trygghet detsamma som en konstruerad trygghet som vi förlitar oss till. En trygghet som är väldigt sårbar och lätt att välta omkull när livet händer.

En genuin trygghet finns där även när livet förändras, när tillvaron kastas omkull.

Vi vet inte vad morgondagen har att ge, så jag lutar mig tillbaka njuter av nuet och inser att jag har en väldigt skön och självklar trygghet inom mig. ❤

Namasté
Hasse Nyander