Tid av reflektion. Ofta skriver jag och pratar om tiden runt nyår som reflektionens tid då jag summerar det gångna året och vad jag vill lämna bakom mig och vad jag vill ta mig med i det nya. Utan att jag tidigare tänkt på det så ser jag att jag hamnar i

Läs mer

Tid av reflektion 

Tid av reflektion. Ofta skriver jag och pratar om tiden runt nyår som reflektionens tid då jag summerar det gångna året och vad jag vill lämna bakom mig och vad jag vill ta mig med i det nya. Utan att jag tidigare tänkt på det så ser jag att jag hamnar i samma känsla av reflektion så här års. ❤

Det har som alltid varit en intensiv vårsäsong och inte mycket tid för djupare eftertanke, jag flyter helt enkelt med i säsongens flöde. Plötsligt går allt på halvfart och omedvetet ser jag tillbaka på tiden som varit, utvärderar den och reflektera. Vad var bra? Vad var mindre bra? Hur vill jag förvalta detta inför den kommande höstsäsongen?

Det mest ligger snyggt och fungerar väl för mig, så egentligen handlar det mesta om förändringar av finlir som att putsa på något som redan är blankt för att det förhoppningsvis skall blänka ännu mer. Utbildningsmässigt är ganska på det klara vad jag vill för att förbättra så utvecklingsprocessen fortgår. För som ni vet är jag ingen älskare av stagnation. Funderar dock på att kanske se till att få lite lediga helger, vilket skulle innebära att dra ner på helgutbildningar. Vilket är svårt ur flera aspekter, men skulle samtidigt kunna tänka mig att lägga in någon kvällskurs. Vilket är många år sedan jag hade. Vi får se, får allt fundera vidare på den tanken.

Det finns dock en stor förändring jag vill få till, där det en längre tid funnits en tanke, en väg. Men just nu finns det fler öppningar och möjligheter, så det blir ett litet dilemma angående vilket som blir bäst i längden. För gör man stora förändringar så kan de inte vara kortsiktiga, utan man måste se det även i ett framtida perspektiv. Så hur ska min framtid se ut, vart vill jag föra den? För jag vet ju allt om de magiska valen, hur de förändrar spelplan som ligger framför mig. Vill inte gärna stå där schackmatt, utan möjlighet till reträtt.

Ibland önskar jag att jag kunde gå till någon kollega som bara sa vad jag skulle göra, men jag vet ju att det inte fungerar så. Utan i den yttersta ändan så är det jag själv som bär ansvaret för mitt liv och mina val. Får fortsätta att bara följa med i flödet och dess öppningar och möjligheter. Förhoppningsvis hamnar jag där jag ska som det alltid brukar bli, när man tillåter sig att ge sig hän i floden av flöde.

I det stora hela är jag enormt tacksam över att ha det så bra som jag har det. Jag är inte rik som ett troll, men jag har mycket frihet i livet och det är en rikedom som är av större värde för mig än mynt. ❤

Namasté
Hasse Nyander