En del undrar varför jag skriver så mycket om mitt arbete. Ja, varför? Jo, för det är en så stor och viktig del i mitt liv. Inte så jag identifierar mig genom det, men för att det är det roligaste jag vet att göra. Om jag inte hade haft möjligheten att ar

Läs mer

Välmående

En del undrar varför jag skriver så mycket om mitt arbete. Ja, varför? Jo, för det är en så stor och viktig del i mitt liv. Inte så jag identifierar mig genom det, men för att det är det roligaste jag vet att göra. Om jag inte hade haft möjligheten att arbete med det jag gör så hade det varit min hobby. Ingen frågar varför man skriver så mycket om sin hobby.

Även om jag inte identifierar mig med mitt arbete så är det för mig en livsstil, inte endast något jag utför utan en form av ett varande. Så jag kan vända på det att arbete får sin identitet genom att påverkas av min person och min livsstil. För det är det jag skapat mitt arbete, steg för steg. Det låg inte framför mig färdigt och klart som en given yrkesroll.

Där jag befinner mig nu är jag i fas att skapa nästa steg i min yrkesroll som har växt fram utifrån min egen personliga resa, utveckling och förändring. Jag vill så gärna ta in alla delar av mig så att det blir ännu mer jag. Inte tvärtom att jag blir mitt arbete. Hoppas ni förstår den skillnad som jag känner så klart och tydligt. Grunden i denna utvecklingsfas är ordet Välmående och dess innebörd. Men mer om det kommer jag avslöja framöver, just nu är jag i den kreativa och skapande kraften. En kraft jag helt fritt vill flumma runt i, utan satt ut gränser och målbilder, även om mycket som skapas i mitt sinne blir som målbilder. Skillnaden är att dessa bilder kommer av mitt skapande, inte att jag försöker skapa utifrån en målbild. Tror inte på den formen av kreativitet som bästa tillvägagångssättet längre, även om jag gjorde det en gång tillbaka i tiden.

Så vart vill jag föra mig är som att sitt i kanot utan paddlar och följa med sinne, min fantasi och den skapande kraften. För det är så jag styr min kanot. Ett flöde utan gränser endast fyllt med möjligheter.

Jag är inte mitt arbete – mitt arbete är jag och jag älskar att ha det så. ❤

Namasté
Hasse Nyander