Det finns ett fåtal vänner runt mig som är vänner för alltid. Vi umgås inte så ofta numera och ibland tar det långt tid mellan att vi hörs. Men när vi ses så är där en bestående vänskap och det känns som det inte gått någon tid sedan vi sågs sist. I jämfö

Läs mer

Vänskap 

Det finns ett fåtal vänner runt mig som är vänner för alltid. Vi umgås inte så ofta numera och ibland tar det långt tid mellan att vi hörs. Men när vi ses så är där en bestående vänskap och det känns som det inte gått någon tid sedan vi sågs sist. I jämförelse med andra vänner som jag inte heller sett på länge kan det kännas nästan som att möta en främling och jag undrar stilla inom har vi verkligen umgåtts? En del band är för evigt och andra måste med andra ord underhållas för finnas där. Förr ville jag inte tappa kontakten med någon och jag kämpade stundom hårt för att upprätthålla kontakten och vänskapen. Men det funkade inte för jag var den enda av oss som kämpade. Idag kan jag mer se hur viss vänskap fyllt sin funktion och det är dags att släppa taget och gå vidare.

Idag skall jag träffa en av dessa speciella vänner. Tror inte vi sett sedan i somras, men jag vet att det kommer vara som om vi sågs igår. Denna vän träffade jag typ när jag var 20 år, men vi blev inte nära vänner förrän typ i 30 års åldern. Båda hade vi börjat ta våra stapplande steg in i det mediala och andligheten. Vi var helt enkelt i samma fas i livet och dessa trevande kliv förde oss samman på ett energimässigt plan som är för evigt. Vi upptäckte en värld tillsammans och följde varandras utveckling. ❤

Numera är det inte alltid jag vill träffa gamla vänner som jag inte sett på länge. För jag känner att det som var finns inte kvar och jag vill hellre bevara det som var så fint i vår vänskap. Kan ta ett exempel på en vän som jag mer eller mindre känt i hela mitt liv. Denna vän var en gång en mycket nära vän till mig, men när vi nu sågs cirka 30 år senare så mötte jag en främling. Tyvärr uppskattade jag inte detta möte och önskar att det inte hade skett, men det gav mig också lärdomen att all vänskap inte består. Men till denna vän har jag underbara minnen inom mig och försöker odla dem istället för det mötet som inte alls kändes bra, Ibland har det helt enkelt runnit för mycket vatten under broarna för att vissa vänskapsband ska bestå.

Inte länge sedan jag träffade en annan vän som jag mer eller mindre inte träffat på 20 år, men det kändes som det var igår vi satt hemma i soffan och drack vin och pratade. ❤

Så summan av kardemumman blir att viss vänskap är endast existerande i vissa faser och annan vänskap funkar i alla livet faser. Det säger dock inte att den icke bestående vänskapen inte var lika stark och viktig i stunden som den bestående är.

Så enligt mig förlorar man inte en vän utan den vänskapen har helt enkelt gett det den hade att ge och fyllt sin funktion.

Var rädd om er riktigt nära vänner och behandla dem som dyrgripar för det är just vad de är. ❤

Namasté
Hasse Nyander