Första advent vi tänder första ljuset för att väcka liv i vår tro. De må vara kallt och mörkt ute i världen men detta ljus har ändå skänkt oss en gnista av tro - en tro som kan försätta berg. En tro för att fördriva hopplösheten, så låt detta första ljus

Läs mer

1 advent 

Första advent vi tänder första ljuset för att väcka liv i vår tro. De må vara kallt och mörkt ute i världen men detta ljus har ändå skänkt oss en gnista av tro - en tro som kan försätta berg. En tro för att fördriva hopplösheten, så låt detta första ljus lysa klart och starkt rakt in i våra hjärtan. För världens mörker fördrivs med det som bor i det goda hjärtat. ❤

Vi har inte så mycket traditioner i vårt liv, men att på första advent tända det första ljuset känns stämningsfullt och skänker hopp. Det lyser upp i mörkret och fyller oss med sitt ljus. För det är med ljus och kärlek vi förändrar världen. Jag tror vi all blir lite känslosammare så års och vill tro på det goda. För det är väl vad hela förberedelsen och jul handlar om, att tro på det goda. Att människor möts och kommer närmare varandra. Då menar jag inte endast släkt och vänner, utan även främlingen på gatan, mannen i tidningsartikel, barnet på teve. Som om denna tids traditioner öppnade upp våra hjärtan, så släpp egot och se främlingens behov och önskningar om en bättre framtid – ett bättre liv.

Personligen önskar jag mig sällan något materiellt till jul, jag har allt jag kan önska mig och mer därtill. Det jag önskar känns som det låg långt bortom räckhåll och förstånd. Jag önskar fred på jorden, att alla människor insåg att vi alla är ett och att vi på ett plan alla är systrar och bröder. Önskar att alla kunde ta varandras händer och tillsammans skapa en värld för allas bästa.

Jag tror starkt på en bättre världen, där vi en dag lever i samförstånd med varandra. En tid då vi slutat prata om vi och dem. Slutat att slå utsatta grupper mot varandra, utan att vi på ett kärleksfullt sätt värnar om alla dessa gruppers välmående och del i gemenskapen.
Vet att en del som läser min text kommer tänka men dem gör si och dem gör så, de är hemska, de är dumma. Men för mig finns det ingen anledning att bli en del av det kollektiva medvetandet som bär på rädslansröst, utan jag vill bidra till det kollektiva medvetandet genom att göra mitt bästa utifrån vad jag tror är det bästa – inte utifrån vad andra gör. Vi som vill förändra världen till något bättre gör det utifrån vårt hjärtas röst och vår egen personliga utveckling. Det handlar om att se och förstå helheten. Skapa ett nytt perspektiv på tillvaron där det finns plats för alla och allas välmående.

Tänd det första ljuset och låt det bli till gnisttändning i ditt kärleksfulla hjärta. ❤

Önskar er alla en kärleksfull första advent. ❤

Namasté
Hasse Nyander