Allt är precis såsom det skall vara – ett begrepp som är svårt att greppa. För hur ofta ifrågasätter vi inte och undrar skall det verkligen vara så här? Är detta meningen med livet? Nu är det som det är, det är bara att gilla läget och som alltid handla

Läs mer

Allt är som det skall vara 


Allt är precis såsom det skall vara – ett begrepp som är svårt att greppa. För hur ofta ifrågasätter vi inte och undrar skall det verkligen vara så här? Är detta meningen med livet?

Nu är det som det är, det är bara att gilla läget och som alltid handlar det inte om hur man har det utan hur man tar det. Vi kan välja att lägga allt vårt fokus på det negativa som händer i situationen eller vi kan välja att se det positiva som sker. Själv väljer jag att hålla fokus på det som är positivt i nuet och försöker leva som vanligt. För allt är precis såsom det skall vara.

Vi är så medvetna om att vi lever i en tid av stora förändring, men vi vill inte alltid inse att i de stora förändringarna så tar förändringen sig uttryck av mindre positiva förlopp. Vi vill så gärna att dessa förändringar bara skall glida på i ett lugnt och skönt förlopp, men sällan är det så. Vilket alla som verkligen arbeta med sig själva på riktigt bär kunskap om. Kaos är granne med Gud och ur kaos föds det nya.

Vi önskar alla att den nya tidseran faller på plats, så vad kan vi göra utifrån situationen för att få dess utveckling att leda till denna stora och världsomfattande förändring som vi alla väntar på. För det första kan vi stå trygga i nuet, inte låta oss dras med i hysteri och rädsla. För som jag skrivit tidigare är jag helt övertygad om att det som i nuet kommer ställa till det mest är just hysteri och rädsla.

Vi ser tecken på att miljön blivit bättre på många platser på jorden där miljöförstöringen är stor. Vi sänker vår överkonsumtion och ser att vi inte behöver allt det där som vi bara köpte och köpte. Utan köper endast det som våra basala behov kräver. Hoppas vi och världen kan ta lärdom av bland annat detta, när situationen återgå till det normala igen. Människor blir alltid mer öppna och hjälpsamma i situationer av kris och kaos, skall det verkligen behövas kris och kaos för att öppna våra hjärtan? Kan vi inte hålla det öppet, ha medkänsla och bry oss även då livet lunkar på i vår så kallade vanliga vardag. Jag tror det finns mycket att se och ta lärdom om i situationen vi är i. Det är upp tillvaro och en att ta sitt ansvar i detta för att förskaffa sig insikter. För att kunna påverka världen och dess utveckling. I andligutveckling handlar alltid om eget ansvar och vi kan aldrig skylla på någon annan. Vilket i sig är mycket enklare, men leder aldrig till något nytt.

Vad kan du göra för att vara en del av detta och den förändrings som sker just nu. Jag tänker inte ge några svar eller pekpinnar på vad just du skall göra, men jag vet vad jag skall göra och hur jag skall förhålla mig. Vad du skall göra är din lärdom och process, vilket är något man inte skall ta ifrån andra.

Min generella taktik i nuet är att hålla mig utanför hysteri och rädslor, leva som vanligt och i mitt hjärta bära med mig insikten att ur detta föds något gott.

En del tycks se jordens undergång komma, själv ser jag den nya världen ta plats. Men kanske är det så att vissa företeelser måste gå under för att ge plats till det nya.

Fortsättning följer …

Namasté
Hasse Nyander