Andlighet är en livsstil, något som ligger i ens naturliga sätt att vara, handla och tänka. Det innebär för mig inte att sitta någonstans och vara from och fin, för sedan i vardagen kunna bete sig hur som helst. Andlig är något man är 24 timmar om dygnet.

Läs mer

Andlighet en livsstil 









Andlighet är en livsstil, något som ligger i ens naturliga sätt att vara, handla och tänka. Det innebär för mig inte att sitta någonstans och vara from och fin, för sedan i vardagen kunna bete sig hur som helst. Andlig är något man är 24 timmar om dygnet. Självklart är ingen av oss perfekt och då och då gör vi alla sned steg i tillvaron. Huvudsaken är att vi ser vårt felande, inte förnekar det och tar lärdom av det. För att i framtiden inte begå samma fel.

Att stå upp för vad som är rätt och fel är andligt enligt mig. Men vad är då rätt eller fel? Finns det något rätt eller fel? I våra olika kulturer finns olika grundläggande gemensamma normer om vad som är rätt och fel. I annat får vi var och en gå till oss själva vad är rätt för mig, vad är fel för mig. Detta är denna egna norm vi har att leva efter. Jag har t.ex. idag protesterat mot bygget av Västlänken, för jag ser det som rätt, men jag vet att andra tycker motsatsen. Vilket är då det rätta? För någon är en sak rätt och för någon annan är motsatsen rätt. Andlighet i detta sammanhang är för mig att vara rak och ärlig och stå upp för det man tror på, det man själv anser vara det rätta. Samtidigt förhålla sig med respekt till den som inte delar din åsikt, utan tycker helt tvärtom. Lätt att tro att andlighet endast handlar om det andliga och filosofiska, nä det genomströmmar allt i tillvaron – en livsstil.

Att vara lite andlig endast i andligasammanhang är inte att vara andlig enligt mig, andlighet handlar om att vara, att handla utifrån sin innersta känsla – en livsstil.

Namasté ❤
Hasse Nyander