Måndag och för det mesta min lediga dag, förutom att jag brukar ha någon form av andakt eller ungdomsgruppen på kvällen. Men min mitt ideella engagemang i The Church of Good Will är ju mitt fritidsintresse, även om det är väldigt likt mitt ordinäre arbete

Läs mer

Förändringarnas vindar 

Måndag och för det mesta min lediga dag, förutom att jag brukar ha någon form av andakt eller ungdomsgruppen på kvällen. Men min mitt ideella engagemang i The Church of Good Will är ju mitt fritidsintresse, även om det är väldigt likt mitt ordinäre arbete och på sätt och vis går de hand i hand med varandra, som två sidor av ett och samma mynt.

Har i helgen haft utbildning i Medial Coachingterapi och haft en underbar grupp elever att samverka med. För samverka är en för mig en grundinställning då det handlar om att lära ut. Fast så har det inte alltid varit, för när jag var nycertifierat Spiritualistiskt medium så lärde jag ut, men idag ser jag vikten av ett givande och tagande.
Det är mycket som ändrat genom åren i vad jag lär ut och hur jag lär ut. Även min syn på mig själv som medium har ändrats radikalt. Från början såg jag mig som ett spiritualistiskt medium, sen ändrades nyansen lite och min syn på det hela var att jag var ett medium där det skedde viss terapeutiskeffekt. Idag ser jag mig som terapeut som använder mig av min medialitet för att uppnå terapeutisk effekt. Det är också dessa skeden som fått mig att ändra namn på min medium utbildning, från Spiritualistisk medium utbildning till Ljusbärare medium utbildning och dagens Medial coachingterapi. Personligen anser jag att följa flödet och dess utveckling är av stor vikt, då menar jag inte endast ur ett andligt perspektiv och ens egna utveckling, utan även samhällets förändringar. Har påpekat många gånger att jag anser att vår tid behöver än ny typ av medier än dåtiden behövde. Tittar vi oss runt i samhället för övrigt så har alla yrkesroller förändrats och skapat efter samtidens behov och kunskap. Så varför skulle det inte vara så inom den andliga och mediala världen?

Jag är mycket tacksam att jag fick lära mig grunden av det traditionella mediumskapet av Iris Hall som var min första mentor. Det var också det jag ville utveckla på den tiden, men idag är definitivt mitt motto att föra in mediumskapet i vår samtid och finna dess nya form. Är väl medveten om att samma process eller liknade sker hos många av mina kollegor. Så är det med all fortskridande utveckling, den händer lite här och där samtidigt.

Idag är jag inte heller så mån om att lära mig vidare om det traditionella mediumskapet som jag så törsta att få lära mig mer om en gång i tiden, utan nu söker jag mig mer till utbildningar som handlar mentorskap, samtal, terapeutiskas tekniker, psykologiska och kvantfysiska kunskaper. Dessa utbildningar matchar bra med de mediala kunskaper jag har och tillsamman bildare de så sakteliga en nutida form av det mediumskap som jag tror på.

Jag vill tills sist påpeka att jag har inget emot personer som sysslar med traditionellt mediumskap, men för mig handlar det hela inte om det längre.

Följ flödet och välkomna förändringarnas vindar.

Namasté
Hasse Nyander