Vad ligger mig varmt om hjärtat idag? Idag ligger det mig varmt om hjärtat att återigen kommit igång med min omredigering av manuset till – Vänskap över gränserna. Det har varit månaders av uppehåll för att livet kom emellan och jag kände som tid inte fan

Läs mer

Flödets magi 

Vad ligger mig varmt om hjärtat idag? Idag ligger det mig varmt om hjärtat att återigen kommit igång med min omredigering av manuset till – Vänskap över gränserna. Det har varit månaders av uppehåll för att livet kom emellan och jag kände som tid inte fanns till för dess prioritering. Så det var så himla gott när jag nu satte igång att jag direkt var i det och gick in i ett ännu starkare flöde än tidigare. Jag känner inspirationens besatthet och det är svårt nu att göra något annat än jobba med manuset. Fast jag vet att det är nyttigt att gå ifrån ibland och inhämta nya perspektiv för att kunna fortsätta vidare.

Jag fullkomligt älskar detta tillstånd av besatt inspiration, när jag går djupt in i något och allt runt försvinner. Saker prioriteras bort och annat får hög prioritering. Ett rus jag ständigt skulle vilja leva i, men livets förplikters tar mig då och då bort från det. För det svåra är ett få en balans mellan detta inspirerande rus och mina förpliktelser.
Minns än idag hur det var då jag skrev Gränslösa möte, vilket påbörjades hösten 1995. Jag gick upp på morgon och skrev för att se vad som skulle hända i Erics liv. Kunde knappt släppa tangenterna för jag ville leva vidare in i boken, så nätterna bli sena. Så såg mer eller mindre varje dag ut. En underbart skön besatthet fylld av inspiration och nyfikenhet. Skillnad var att då hade jag gått in i väggen som det hette på den tiden och att skriva boken var en del av min andliga utveckling samt terapi för att ta mig tillbaka till livet igen - så tid fanns i överflöde.

I detta flödes magi som jag befinner mig i nu önskar jag att jag kunde ta datorn och bege mig till en öde ö och bara kunna tillåta mig vara kvar i dess makt tills boken var klar.

Nu är det tyvärr inte möjligt om jag vill hålla kvar det liv jag har och har byggt upp genom åren. För det vill jag ju, för jag älskar ju även de delarna av min tillvaro. Får se till att ta tillbaka min skrivardag, då jag på tisdagar släppte allt och bara skrev. För jag har verkligen saknat detta rus av flödande inspiration.

Tänker ibland att när jag blir pensionär ska jag göra allt det där jag vill, men det är ju just det jag gör hela tiden fast tiden inte räcker till. Så det är dags att skapa en balanserad prioritering igen, så alla delar av mig och mina önskningar blir tillgodosedda.

Låt inspirations flöde ta er i sitt grepp och ge er hän in i det ni önskar förverkliga.

Namasté
Hasse Nyander