Jag bad om Styrka… Gud gav mig Svårigheter för att göra mig stark. Jag bad om Visdom… Gud gav mig Problem att lösa. Jag bad om Välstånd… Gud gav mig Hjärna och Muskler till att arbeta. Jag bad om Mod… Gud gav mig Faror att övervinna. Jag bad om Kärlek

Läs mer

Jag bad om styrka 

Jag bad om Styrka… Gud gav mig Svårigheter för att göra mig stark.
Jag bad om Visdom… Gud gav mig Problem att lösa.
Jag bad om Välstånd… Gud gav mig Hjärna och Muskler till att arbeta.
Jag bad om Mod… Gud gav mig Faror att övervinna.
Jag bad om Kärlek… Gud gav mig Utsatta människor att hjälpa.
Jag bad om Väntjänster… Gud gav mig Möjligheter.
Jag fick inget av det jag ville ha. Jag fick allting jag behövde.

Denna bön har jag haft stor nytta och glädje av genom livet och min utveckling. För varken personlig eller andlig utveckling kommer av att man får, utan att man gers möjligheter och öppningar till växande under eget ansvar - eget ansvar som är en del av den fria viljan.

Till en början i min naiva utvecklingsfas hade jag väldigt svårt att få ihop varför jag inte fick det jag bad om. Idag är jag tacksam att jag istället för få fick möjligheten till att utveckla det jag bad om.

Visst finns det stunder när någon från andra sidan finns med mig och för stunden ger mig till exempel stöd, men det är en tillfällig insats från deras sidan. Däremot är det jag fått möjlighet genom livets olika skeden att utveckla bestående som en naturlig del av min personlighet och mina personliga egenskaper. För även om vi då och då i livet tappar bort det i ögonblicket, så är det enkelt att hitta tillbaka till det då det är en bestående och naturlig del av en. Inget quick fix med andra ord som blåser bort vid minsta vindpust.

Det finns ett uttryck tänk på vad du önskar. Personligen tror jag att det till stora delar hänsyftar till att man ber om utveckling. Så innan man önskar skall man tänka efter är jag redo för denna utmaning nu – är jag redo för denna prövning?

Ber vi om något så tror jag dock att vi är redo för det, även om det inte alltid känns så på resans gång. Men jag tror heller aldrig att vi utsätts för mer än vi klarar av för stunden. Så kanske tar vi vår utveckling till ett plan i ett utvecklingsskede, för att ta samma sak till ett ännu högre plan i ett annat skede. Som ni vet så byggdes inte Rom på en dag och vi har all tid på oss för vi är en del av evigheten.

Namasté ❤️
Hasse Nyander