För mig handlar julen mer om att ge än att få. Har alltid tyckt det är roligare att ge bort någon gåva och göra andra lyckliga. Vilket får mig att känna lycka. Numera finns det inte så mycket julklappar i min värld och det känns faktiskt riktigt bra. För

Läs mer

Julklapp 

För mig handlar julen mer om att ge än att få. Har alltid tyckt det är roligare att ge bort någon gåva och göra andra lyckliga. Vilket får mig att känna lycka. Numera finns det inte så mycket julklappar i min värld och det känns faktiskt riktigt bra. För de flesta runt mig har vad de behöver och mer där till. Köper endast något till Monika (min fru) för skoj skull och så får det bli en julblomma till mamma. Den som känns extra viktigt numera att ge till är vår fina fadderpojke Sandalu på Sri Lanka, men så har han mer eller mindre inget. Så olika det kan vara, en del lever i överflöd andra har ingenting. Men han har något fantastisk, en varm fin familj som många gånger verkar lyckligare och tacksammare än vi som har allt. För det som är viktigast går inte köpa för pengar, tror många skulle investera i att köpa familjelycka i så fall som inte har det.

Det jag själv skulle önska i julklapp går inte heller köpa för pengar, men jag kan köpa det genom att betala med min egna personliga och andliga utveckling. Genom att ta mitt ansvar för mina handlingar, tankar och vad jag ger uttryck för. För den förändring jag gör inom mig påverkar det kollektiva medvetandet och med andra den yttre världen. ❤

En tid av att ge och det finns så mycket man kan ge t.ex. tid. Vi hinner inte alltid slå oss ner och bara vara, bara vara tillsammans i flera dagar. Att ge tid är något som skapar gemenskap, genom att i lugn och ro inta julens måltider tillsammans. Känner för egen del ingen stress ens att hinna klart till Kalle Anka, då han och hans vänner fallit ur mina traditioner. En gång i tiden var det en jätteviktig del av julen, som jag skrev igår traditioner ändras utan att vi ens tänker på att de förändras.

Det finns dock en sak som jag har blivit mer mån om att ge mig själv de sista åren och som jag önskar från min omgivning – tid. Egen tid att bara få vara med mig själv och hemma, inte behöva göra någonting mer än att vara. Endast ta mig för det som faller mig in för stunden, med åren kommer detta bli till en av mina jultraditioner. För vad är en tradition? Jo, något som blivit till en sedvana som är återkommande.

Så vad jag mest av allt önskar är en fridefull jul för alla över hela världen. ❤

Namasté
Hasse Nyander