Nu rullar tåget ut från Ronneby station, efter några dagars trevligt julfirande hos mina svärföräldrar. Det har varit lugna och sköna dagar, då jag gått ner i varv och känt mig lagom förslöad, men det är ganska nödvändiga perioder i mitt annars relativt i

Läs mer

Tågresan 

Nu rullar tåget ut från Ronneby station, efter några dagars trevligt julfirande hos mina svärföräldrar. Det har varit lugna och sköna dagar, då jag gått ner i varv och känt mig lagom förslöad, men det är ganska nödvändiga perioder i mitt annars relativt intensiva liv. Hemma väntar nu några dagar med jobb och att vara gräsänkling, då Monika, Laban och Yuma stannar några extra dagar i Ronneby. ❤

Älskar att åka tåg, framförallt då jag inte har någon tid att passa när jag kommer fram. Bara kunna slå sig ner och vara, njut av stunden och stillheten. En skön form av avkoppling och kontemplation som så här års ofta handlar om året som gått och det kommande året. Kände så här års förra året att 2018 skulle bli ett intensivt och händelserikt liv. Vilket det också blev och det skedde utveckling på många plan och nya tankegångar föddes. Jag känner även i denna stund att den kommande året kommer bli intensivt och händelserikt, men lite på ett sätt – mer som att under 2019 kommer mycket av det som varit i omlopp falla på plats. Allt som i sin form struktureras om kommer mer och mer inta sin nya struktur och former. Som om grovgörat var gjort och nu går jag in i finliret, allt som fått en ny form skall finslipas. Ser verkligen fram mot detta och att få gå in djupare i detaljerna. ❤

I den kommande processen känner jag ålderns trygghet som en behagfull ingrediens. När jag kommit till den fas i livet då jag inte känner att jag har så mycket som jag måste leva upp till och jag är relativt fri från andras åsikter och ifrågasättande. Sen är det självklart alltid roligt om andra uppskattar det jag gör, men jag måste inte ha allas gillande längre. Tillbaka i tiden kunde det störa mycket och i min egen osäkerhet ifrågasatte jag mig själv och min kunskap. I ålderns trygghet vet jag vad jag kan och vad jag står för, i den tryggheten kan jag även i stora mått tillåta var och en att vara i sin trygghet och vad de står för. Jag har skrivit det förut och skriver det igen jag uppskattar och tycker det är skönt att åldras. ❤

Ser en stor skillnad på tillbaka i tiden då jag inte ägde min kunskap, utan allt var endast inlärt för någon annan lärt mig att det var så det var. Detta innebar också att det var väldigt svårt att argumentera för varför det var si eller så, då jag inom mig inte ägde denna kunskap. Idag äger jag min kunskap och mina insikter som blivit till en inre visdom. Vilket gör att jag vet precis vad som lett fram till min insikt eller kunskap, jag vet precis varför jag tycker så och kan lätt gå in i ett samtal om varför jag ser det hela på ett sätt och inte på ett annat. ❤

Efter att ha mellanlandat på Lunds station för att byta tåg så är jag nu hemma i Göteborg igen. ❤

Blev inte så mycket mer kontemplerande på resa mellan Lund och Göteborg då jag istället såg första avsnittet av ”Systrar” som började på ettan igår. Verka vara en helt okej liten miniserie.

Deklamerar det ofta att var och en skall vara i sin sanning, så att de äger sin sanning och inte bär på massa ord om någon annans sanning. ❤

Från djupet av mitt hjärta tack för denna julen och till alla som varit en del av att göra den till att den blev just så som den blev.❤

Namasté
Hasse Nyander