Midnatt råder, det är tyst i husen, tyst i husen, alla sova, släckta äro ljusen, äro ljusen. Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp. Tomten är det väsen som vi mest förknippar med julen och även om de finns året om så tror jag det är så här å

Läs mer

Tomten 

Midnatt råder, det är tyst i husen, tyst i husen, alla sova, släckta äro ljusen, äro ljusen. Tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp, tipp, tipp, tapp.

Tomten är det väsen som vi mest förknippar med julen och även om de finns året om så tror jag det är så här års som de får den stora massans uppmärksamhet genom att de genomsyrar mycket av vårt julpyntande.

Det hade gått ett antal år sedan jag såg min första vätte och hade äbven upplevt dem vid andra tillfällen. Denna dag som jag ska berätta om var jag med Monika i stallet och när jag klev in så sprang det iväg en tomte på cirka en meter hög från boxen och över stallgången. Visst blev jag lite överrumplad, men denna gång inte förvånad, för fanns det vättar varför skulle det då inte finnas tomtar?

Till skillnad från vätten som bara blev ett flyktigt möte, så blev det med tiden en relation med denna tomte. Han lärde mig hur helande tomtar är och deras stora kunskap om läkekonst. Ofta var han i stallet utförde sitt helande arbete på Monikas häst och gav tips om vad som behövdes för hästens välmående. Exakt vad dessa råd handlade om minns jag inte längre, men vet att det kändes väldigt relevant då. ❤

Han blev som en naturlig del i stallet och när han efter en tid inte syntes till längre så kändes det tomt och underligt. Så efter ett tag försökte jag nå honom genom att förflytta mitt sinne till honom. Jag hamnade då i skog där han bodde och han förklarade för mig att han arbete var avklarat. Han berättade också att han skulle återkomma om det behövdes, minns inte just nu hundra om vi såg honom igen men har ett svagt minne av att han dök upp i ett annat stall.

Så det händer idag när jag ger eller skickar healing att jag ber om tomtarnas hjälp och deras läkandekraft. ❤

Upplevde inte denna tomte skygg på något sätt utan mer vänlig och tillmötesgående. Så numera när vi pyntar med tomtar till jul så har de en helt annan innebörd än de hade tillbaka i tiden då de bara var pynt.

Att hitta en lämplig bild på en tomte däremot var inte så svårt som att hitta en på en vätte som stämde bra med min uppfattning.

Namasté ❤
Hasse Nyander