Jesus

Jesus

Redans som barn fascinerades jag av mannen Jesus och älskade söndagsskolan. Älskade när jag började skolan och vi på kristendomslektioner fick teckna bibliska händelser. Men när jag var ungefär i elvaårsåldern insåg jag att de kristna trodde på en annan Jesus än den jag trodde på.

Först när jag som vuxen och kom i kontakt med de gnostiska evangelierna fann jag den Jesus som jag trott på ända sedan barnsben. Det var inte bara det att det fanns en annan nyans i dessa texter utan där fanns också evangelium som inte fanns med i bibeln som blev till en viktig och kompletterande pusselbit för mig.

Har läst många böcker om Jesus och Maria Magdalena genom åren, har alltid haft en känsla av vad som stämmer för mig och vad som inte stämmer för mig. Att lära sig se och känna i hjärtat är ett av de viktigaste budskapen från den Jesus jag ser som min förebild. För jag anser inte Jesus bad om dyrkan utan ville vara ett föredöme för andra i deras utveckling. För att med tiden och sin utveckling själva kunna uppnå kristustillståndet. Hans lära byggde aldrig på några trossatser utan på att uppnå ett tillstånd av himmelsk balans. Himmelriket är nära, himmelriket är redan här sa han och det var det för dem som kunde uppnå att uppleva det. Då inte heller himmelrike är någon plats utan ett tillstånd som vi andligen existerar i, men redan i vår så kallade fysiska verklighet kan gå in i uppleva

ALLT HANDLAR OM ATT SE OCH KÄNNA FRÅN HJÄRTAT.

I Maria Magdalenas evangelium säger Jesus till henne att han inte kommer lämna henne för hon kommer kunna se och känna honom i sitt hjärta. Även om Maria Magdalena utvecklat en skicklighet i detta tillstånd, så delges det i henne evangelium att hon inte kan hålla sig i detta tillstånd hela tiden, men att hon med enkelhet kunde gå in i detta tillstånd när hon ville.

Att kunna lyssna till hjärtats röst är för mig ett viktigt hjälpmedel i livet och dess olika skeden och utmaningar. Jag kan egentligen inte beskriva hur det känns att se och känns i hjärtat, men när jag är i tillståndet känns allt som en självklarhet, ingen tvekan – utan ett väldigt lugnt och tryggt tillstånd.

En del tror jag är religiös, men det är jag inte. Även om ordets begynnande innebär är väldigt vacker och betydde att hålla något heligt.

För mig var Jesus inte heller kristen utan stod för att uppnå ett kristustillstånd. I Thomas evangeliet säger han till Thomas – du har nu druckit ur samma källa som mig, du är nu min jämlike, med andra ord bedyrar han att Thomas uppnått kristustillståndet.

Namasté
Hasse Nyander