Jag lekte aldrig kontor som barn och är inte särskilt intresserad av papper och bokföringen, men idag är det bara att bita i det sura äpplet och plocka iordning det sista kvartalet av 2018 så jag kan lämna dem till min revisor. Undra om han lekte kontor n

Läs mer

Lära för livet

Jag lekte aldrig kontor som barn och är inte särskilt intresserad av papper och bokföringen, men idag är det bara att bita i det sura äpplet och plocka iordning det sista kvartalet av 2018 så jag kan lämna dem till min revisor. Undra om han lekte kontor när han var liten?

Själv lekte jag mycket doktor, hade äventyr i skogen och på bondgårdar, lekt med gosedjur och dockor som alla var i nöd och behövde bli omhändertagna, lekte artist, osv. Så min barndomslekar är inte så annorlunda från mitt vuxna arbetsliv. För lek är för mig en förberedelse inför livet. Ett sätt att leka fram lärdomar såsom alla barn gör. ❤

Som barn hade jag väldigt svårt för bollsporter/lagsporter där det i mina ögon bara gick ut på att vinna. Nä, jag är ingen tävlingsmänniska och kommer aldrig bli. Däremot när det gällde typ gymnastiska övningar där det handlade om att utmana och utveckla mig själv så älskade jag det. Ser även idag att min enda tävlingsinstinkt ligger på ett personligt plan. Jag utmanar och tävlar med mig själv att bli allt bättre och skickligare.

Anser mig haft tur att fått leka de lekar som tilltalade mig, lekt fram lärdomar inför livet. Inget som försökt forma mig till något annat och har någon försökt så var jag bara helt ointresserad eller tappade snart intresset.

Teater har alltid haft en stor plats i mitt liv, framförallt då jag kom upp i tonåren. Att sätta sig in i någon person liv, någon persons tillvaro kändes väldigt intressant. Tillbaka i tiden trodde jag att jag skulle bli skådis, men gav upp efter första försöket att komma in på scenskolan. Jag var visserligen som kille alldeles för ung, men mina ambitioner tog andra riktningar. Idag går en stor del av mitt arbete ut på att sätt mig in i olika människor personligheter och deras liv så väl levande som döda. Så jag har stor nytta av den träningen och utveckling som mitt skådespelande gav mig som kunskap inför livet.

Kreativitet är något som alltid funnits där, jag kunde som barn skapa något av vad som helst fantasin hade inga gränser. Älskade att skapa, måla, rita, skriva, fantisera och skapa andra världen genom min lek. Många gånger befann jag mig i andra världar fast jag inte förstod det som barn.

Vi har haft olika former av husdjur som jag fått lära mig sköta, ta hand och vårda. Vilket är en bra träning för att öva medkänsla och omhändertagande. Framförallt är de så otroliga på att ge kärlek och närhet. Alla barn borde ha rätt till ett husdjur.

Redan som väldigt liten var jag intresserad av religion och andlighet, fascinerades mycket av mannen Jesus. Älskade att höra berättelser om honom och måla bilder från händelser ur bibeln. ❤

Jag hade många barndomsdrömmar om vad jag ville bli när jag blev stor: skådis, konstnär, modetecknare/designer, präst, doktor, sångare, författare, med mera. På sätt och vis så har jag faktiskt fått göra och bli allt det där när jag summerar livet så här långt.

Vad lekte du som barn för att förbereda dig inför din kommande tillvaro, dess utmaningar och utveckling?

Namasté
Hasse Nyander