Så gott jag kan

Så gott jag kan

Det finns många varianter av yoga och genom åren har jag provat en del av dem. Med heartmate-väska, kablar med mera, samt vig som ett kassaskåp så utför jag numera sågottjagkan-yoga. Vet inte riktigt om mina promenader är promenader med många små pauser eller en paus med promenad. Däremot när det kommer till styrketränings så tycker jag att det funkar som det brukar, förutom att kondition haltar i vissa moment.

Men det lilla jag kan utför gör att jag mår gott i både kropp och knopp. Gör kanske inga mega framsteg, men det blir hela tiden bättre och bättre.

Hela tiden så handlar det om att förhålla sig till det som är, för helst skulle jag vilja vara mer aktiv på många plan men just nu funkar inte det. Framförallt ger det bakslag dagarna efter. Så att finna fram till en lagom balans är det som gäller. En gräns som ingen annan kan känna än jag, samt att det hela tiden gäller att utgå från dagsformen. Just i nu handlar det verkligen om att förhålla sig och anpassa till situation. Fast hela livet handlar ju om att alltid göra sitt bästa av nuet och att vara i nuet. Kanske inte så viktigt vad vi lyckades med utan att vi verkligen gjorde vårt bästa. Något som inte var någon big deal tillbaka i tiden kan i nuet vara en stor framgång.

Kanske ska vi inte mäta vad vi lyckades med utan utifrån om vi gjorde vårt bästa, fast enligt Dalai Lama gör vi alltid vårt bästa annars hade vi gjort bättre.

Undrar vart jag vill komma med detta blogginlägg, vet faktiskt inte?

När jag stannar upp i mitt skrivande känner jag mig förnöjd, vilket många av er vet är ett av mina favoritords tillstånd. Det hela handlar om att känna sig förnöjd.

Jag tror att kan vi känna själslig frid och känna oss förnöjd så är det ultimata tillståndet av välmående. Det handlar inte om att allt är perfekt, att jag hundra procent frisk utan jag kan känna detta ändå. Har varit fullt frisk, känts som om livet bara flöt på, men har inte alltid i dessa lägen känt mig helt förnöjd eller haft den själsliga frid som jag besitter i nuet.

Förr trodde jag att vara fullt frisk, vara i total balans och harmoni var det ultimata tillståndet av välmående. Jag tar tillbaka det, att i alla lägen kunna känna själslig frid och genom det vara förnöjd är för mig det ultimata tillståndet av välmående.

Idag strålar solen och just nu är det 7 plusgrader så jag tänker utmana mig själv med att promenera ner till Välmående. Så kan jag njuta i solen då jag får ta mina pauser på vägen för att återhämta andan.

Namasté
Hasse Nyander