Är stolt över mig själv för jag lät bli att gå in ett av mina typiska beteendemönster som inte är helt av godo. Ett beteendemönster som då och då kan bli väldigt betungande, vilket i de fallen dödar både kreativitet och lust. Jag skrev för några dagar se

Läs mer

Stolt 











Är stolt över mig själv för jag lät bli att gå in ett av mina typiska beteendemönster som inte är helt av godo. Ett beteendemönster som då och då kan bli väldigt betungande, vilket i de fallen dödar både kreativitet och lust.

Jag skrev för några dagar sen att jag länge önskat att börja blogga igen, vilket jag faktiskt äntligen kommit igång med. Så nu i lördags kände jag det gamla beteendemönstret gå igång att jag var tvungen att skriva ett inlägg så att det inte blev ett uppehåll och att jag kanske kom av mig i mitt nyfunna flöde. Men hur lätt är det att skriva då det plötsligt blivit ett måste. Ett måste som stryper både kreativitet och flödet, tills man tagit död på lusten helt och hållet. Så ganska snabbt tog jag beslutet att inte blogga under helgen utan ägna mig helt åt den Mediala coachingterapi utbildningen och däremellan vila och återhämtning. Ett beslut som direkt kändes riktigt bra, framförallt att jag bröt mitt beteendemönster av tvångsmässigt presterande.

Nu sitter jag här med tid, flöde och kreativitet utan tvång, måsten eller prestationskrav. Känns himla gott. ☺️

Att bryta beteendemönster är inte alltid så lätt, men denna gång kändes det lätt och helt naturligt. Troligtvis för att jag i min personligutveckling var helt klar med detta beteende och redo att bryta det. För jag endast flashade in i beteendet och i nästa ögonblick var det borta. Jag inser att det funnits en föregående process för detta och ett bearbetande av grundorsaken inom mig till detta tvångsmässiga presterande.

Nu känner jag mig skönt och lyckligt befriad, har inget större behov av att skriva något mer idag. Får se vad lusten och inspirationen säger mig i morgon. ❤

Carpe diem*
Hasse Nyander

*Carpe diem är en latinsk fras som bokstavligen betyder "fånga dagen". ... Frasen är ett epikuriskt talesätt som uppmanar till att måttfullt njuta av nuet. I "Odes" (I,11.8) skrev den romerske poeten Horatius : "Carpe diem quam minimum credula postero" (fånga dagen, lita ej på morgondagen).