Oavsett hur vi har det så finns det alltid de som har det värre. Något vi säger och hör ofta, men ibland när mina egna problematiker dyker upp känns de stora och jobbiga. Men det räcker att gå ut på nätet så inser jag att jag kan vara tacksam som inte har

Läs mer

Tacksamhet

Oavsett hur vi har det så finns det alltid de som har det värre. Något vi säger och hör ofta, men ibland när mina egna problematiker dyker upp känns de stora och jobbiga. Men det räcker att gå ut på nätet så inser jag att jag kan vara tacksam som inte har värre problematiker än jag har. Lustigt att tänka tacksamhet till problematiker, men jag vet också att i den yttersta änden så har det något att ge mig. Men det är sällan jag förstår i stunden vad det har att ge, utan först när jag sitter med facit i hand.

När jag tittar tillbaka på livet, så känner jag stor tacksamhet till det som komplicerat och känts som omständigheter. Jag ser med facit i hand vad det har givit mig. Så när något händer brukar jag försöka leva på och ta mig igenom det hela genom att tänka: I framtiden kommer jag känna tacksamhet till detta skede. Med facit in hand kommer jag inse vad det hade att ge mig.

Medan jag skriver dyker Hassel upp i mitt sinne. Jag slår i Solögas bok om växternas språk. Hassel/hasselnöt: Visdomen är tillgänglig för alla som behöver den. Visdom: Jag öppnar upp mitt hjärta och mitt sinne. Jag tar emot den visdom och vägledning jag behöver. Var uppmärksam – vägledning kommer. Med ett öppet hjärta och ett öppet sinne banar du vägen för stora insikter och visioner.

Med kärleksfull vänlighet
Hasse Nyander